У Рівненській області 3-річний хлопчик ненароком підпалив ковдру 8-місячного братика. Відразу побіг кликати батька, який був надворі.

Читайте також: У курортному селищі на Волині сталася пожежа (фото)

Але кількох хвилин вистачило, щоб полум'я охопило дитину. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Нині майже увесь перебинтований 8-місячний Андрійко перебуває у реанімаційній палаті. Він отримує протишокову терапію. До опікового центру його доправили у критичному стані. У малюка 25% опіків тіла – ліві ручка та ніжка, тулуб і голова.

"Цей опік достатньо глибокий із пошкодженням і глибоким ураженням м'яких тканин і кісток склепіння черепа, лівої кисті", – каже лікар-комбустіолог блоку інтенсивної терапії Рівненського обласного опікового центру Петро Соловей.

Дитина обгоріла у хаті, розповідає мати Галина Трищук. Вона саме пішла у ліс по ягоди, а чоловік лишився вдома доглядати за трьома дітьми. Каже, вийшов з будинку на лічені хвилини, тим часом 3-річний син Сашко десь знайшов запальничку. Каже, Сашко сам почав кликати тата, а коли той забіг, все було охоплено вогнем. Чоловік загасив полум'я і миттю повезли дитину в райлікарню.

Читайте також: На Волині від удару блискавки сталася пожежа, постраждав чоловік

"На роботі доводиться бачити багато, але станом хлопчика я був приголомшений", – каже заступник керівника Сарненської пожежно-рятувальної частини Вадим Кузака.

Поки медики рятували дитину, надзвичайники та поліція з'ясовували, як дитина могла отримати такі опіки.

У селищі, де живе сім'я, випадком приголомшені. Про родину нічого поганого не кажуть.

Сашка, який підпалив ковдру, у сім'ї не винять. Бабуся каже, він та середня сестричка самі налякані.

А поліція вирішує, чи карати батьків. З'ясовують – це нещасний випадок чи недогляд. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook