Луцька міська рада вивчить питання щодо будівельної афери в селі Зміїнець, унаслідок якої 24 сім’ї залишилися і без грошей, і без житла.

Читайте також: На Волині землю відібрали в одних селян, аби віддати іншим (відео)

Про це йшлося 22 квітня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності, пише ІА Волинські новини.

Як розповіла голова кооперативу Світлана, 12 років тому люди вклали гроші в будівництво в селі Зміїнець, сподіваючись отримати новенькі квартири. Однак 24 родини залишилися в результаті і без грошей, і без житла. Будинок готовий на близько 30%.

«12 років тому ми вклали гроші в новобудову, яку зводив Василь Богданович Курочко. Люди на той час по 60-100 тисяч доларів вклали. І ми дуже тяжко і нервово боремося з цим аферистом, зверталися скрізь. Два роки тому його взяли під варту, але син заплатив 500 тисяч гривень (застави) і викупив його. На цьому все закінчилося», – сказала вона.

Повідомила: Василь Курочко нещодавно продав землю під будівництвом іншій фізичній особі Олексію Чайці, який є його адвокатом. А два гектари земельної ділянки, що знаходиться неподалік будівництва, переписав на одногрупника свого сина.

Днями ошукані виграли Верховний суд, який визнав продаж землі Василем Курочком незаконним.

«Курочко проживає в шикарному будинку в Боголюбах, а моя дитина не має де проживати. Ці два гектари потрібно передати кооперативу, аби зацікавити інвесторів, продати й добудувати будинок», – зазначила Світлана.

Читайте також: У Луцьку священник УПЦ МП продає ділянку, де мав будувати церкву (фото)

Голова комісії, депутат Роман Бондарук відзначив, що міський голова Ігор Поліщук звернувся в поліцію щодо цього питання.

«Ми чекаємо відповіді. Також доручимо юридичному департаменту і земельному управлінню вивчити ситуацію і доповісти, що можна зробити», – сказав він.

Нагадаємо, із 2006 року Василь Курочко укладав із потерпілими договори про їхню дольову участь у будівництві багатоповерхового будинку в селі Зміїнець Луцького району з подальшою передачею їм у власність квартир, хоча жодного наміру виконувати зобов’язання не мав. Таким чином забудовник видурив у довірливих громадян майже 3,5 млн грн.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook