Впродовж кількох останніх років серед молоді набув популярності вейп – електронний парогенератор родом з Китаю, який замінює сигарети. Замість тютюну у ньому рідина зі спиртом, ароматизаторами та нікотином, замість диму – пара, інформує "УНІАН".  

Читайте також: Вчені назвали небезпеку від куріння електронних сигарет

Найбільше вейп довподоби підліткам, які навіть не задумуються про шкоду, яку наносить електронна сигарета організму. За даними ВООЗ, сьогодні кожен п'ятий український підліток – вейпер. Дізнатися, що дитина курить вейп складно, він не залишає запаху.

Вчені Нью-Йоркського університету довели, що пара від електронних сигарет впливає на ДНК. А це призводить до розвитку ракових захворювань.

Однак в Україні заборонити продаж вейпів підліткам не можуть вже 2 роки. Хоча проблема поширення вейпів серед неповнолітніх вже набула критичних масштабів. Деякі дозволяють собі "парити" навіть у школі, але заборони і досі немає. Тож напрошується питання: що все-таки більше приносить задоволення "вейперам" – сам процес ширяння чи володіння навороченим девайсом?

У світі вже давно визнали це заняття небезпечним для здоров’я. У США, Великій Британії, Фінляндії, Новій Зеландії заборонено продаж електронних сигарет особам, яким ще не виповнилось 18 років.


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter