Якщо підприємство не вживатиме заходів з ліквідації нестерпного смороду, який поширюється від фільтраційних полів, його блокуватимуть депутати та представники громади міста.

Читайте також: Сморід у Луцьку: знайдено винуватців, які не збираються припиняти цього

Про це йшлося під час пленарного засідання 58-ї сесії Луцької міськради 26 червня, пише ІА "Волинські новини".

Як зазначив радник міського голови Ігор Поліщук, на жаль, без згоди з громадою міста на території сусідньої ОТГ запустили в роботу біоетанольний завод, якому дали дозволи на роботу в Мінекології.

У 2017 році міська влада зайнялася питанням предметно, знайшла хіміка, який запропонував заводу дієве рішення проблеми. Спочатку підприємство користувалося його послугами, а згодом припинило, щоб економити кошти.

Вчорашня заява цукрового заводу про те, що вони не зливали і не зливають мелясну барду на поля фільтрації, а відповідно до договорів постачають її сільгосппідприємствам, зі слів депутата, цинічна та брехлива.

Читайте також: На Волині вантажівка провалилась під землю біля заводу (фото)

Якщо не буде реагування з боку Мінекології, ОДА та СБУ, депутати міськради готові разом з громадою блокувати завод та вимагати припинення його діяльності. Якщо підприємство не може впоратися з проблемою, з його слів, таке підприємство потрібно закривати.

Пропозицію з блокування заводу підтримали представники різних фракцій міськради.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook