Генеральна прокуратура 16 березня провела обшуки в офісах компанії "Нова пошта" у справі про несплату податків в особливо великих розмірах. Відбулось близько 15 обшуків складських і офісних приміщень ТОВ "Нова пошта" в Києві, Полтаві, Харкові, Одесі, Львові та Дніпрі, повідомляє "Економічна правда".

Читайте також: Нова пошта змінює тарифи: на які послуги і коли

"За даними УКРІНФОРМ, посадові особи групи споріднених компаній використовували злочинну схему для надання послуг з переведення у готівку безготівкових коштів і мінімізації податків шляхом формування фіктивного податкового кредиту з проведенням безтоварних операцій з використанням підроблених документів підприємств з ознаками фіктивності", – написала прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган у Facebook.

Зазначені дії, за словами прес-секретаря генпрокурора, призвели до несплати податків в особливо великих розмірах.

Читайте також: "Укрпошта" відкриває 100 відділень нового формату

Сарган додала, що Юрій Луценко взяв під особистий контроль розслідування вказаного кримінальної виробництва.

Крім того, повідомила вона, на наступному тижні генпрокурор заслухає матеріали виробництва в присутності адвокатів представників "Нової пошти".

"Якщо доказів порушення законодавства з боку посадових осіб компанії не буде отримано, кримінальне провадження буде закрито", – підсумувала прес-секретар.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter