Сміттєсортувальна лінія, яку нещодавно встановили у Луцьку працює згідно з усіма нормами безпеки та існуючими вимогами якості.

Читайте також: Показали, як працює нова сміттєсортувальна лінія у Луцьку (Фото)

Про це повідомив перший заступник міського голови Григорій Недопад на своїй сторінці на Facebook.

За його словами, твердження депутата Віктора Ящука, озвучене під час сесії Луцької міської ради 31 жовтня, не відповідає дійсності.

"Усі санітарні норми при встановленні лінії були дотримані, а станція перезавантаження існувала на вул.Трункіна постійно. На місці встановлення сміттєсортувальної лінії не відбуватиметься захоронень сміття, а тільки його сортування і подальший збут вторсировини переробним підприємствам, а також вивезення залишків відсортованих відходів на полігон в Брище. Тому лінія аж ніяк не може впливати на стан свердловин, чи, тим більше, забруднювати зони водозабору", – зазначив Недопад. 

Читайте також: Італійські інвестори хочуть побудувати сміттєпереробний завод біля Луцька

Також, з його слів, перевірка екологічної інспекції підтвердила відповідність сміттєсортувальної лінії усім встановленим вимогам. А заяву Віктора Ящука Недопад назвав "міні-піаром". 

"Це важливий для Луцька проект, який вже успішно працює, відсортовуючи сміття сухої фракції – ПЕТ-пляшки різних видів, поліпропілен, метал, алюмінієві банки, папір. Відсортований матеріал збуваємо підприємствам вторинної переробки. Лінія дозволяє розвантажити сміттєвий полігон в Брищі, забезпечує доходи підприємству "Луцькспецуомунтранс", а також поліпшує екологічну ситуацію в Луцьку. Кошти від продажу вторинної сировини в подальшому будемо спрямовувати на реалізацію еко-проектів у нашому місті. Запланована пропускна потужність нової сортувальної лінії – близько 50 тисяч тонн сміття протягом року", – додав він. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter