Виконавчий комітет Луцької міської ради отримав черговий транш ЄС у сумі понад 16,5 млн гривень на впровадження проєкту "Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна" Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 Європейського Інструменту Сусідства.

Читайте також: Волиняни мандрували історичними шляхами відомих князів (фото)

Про це повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

Кошти буде спрямовано на завершення ремонтно-реставраційних робіт на пам’ятках архітектури національного значення (монастир єзуїтів та башта Чорторийських з оборонним муром), на благоустрій, озеленення й освітлення прилеглої території, облаштування у підвалах колегіуму експозицій навчального процесу та лицарських обладунків ручної роботи. Також планується встановлення сучасного обладнання, що даватиме можливість відвідувачам зануритись у минуле за допомогою технологій віртуальної реальності та голографічних проєкцій.

Отриманню грантових коштів передував складний процес звітності та аудиту використання близько 10,4 млн гривень авансового платежу за проєктом, який виконавчий комітет Луцької міської ради отримав у 2019 році. Перевірка прийнятності витрат тривала майже півроку. Отримання чергового траншу стало результатом позитивної оцінки фінансового звіту, підготовленого командою проєкту у співпраці з Люблінськими партнерами.

Крім того, у зв’язку з об’єктивними обставинами, що виникли через карантинні обмеження та через труднощі в реалізації проєкту відповідно до попереднього календарного плану головним чином по стороні польського партнера (Адміністрація міста Люблін), додатковою угодою до грантового договору термін реалізації проєкту продовжено до кінця 2021 року.

Читайте також: "Місту потрібен такий господар", – лучани про Ігоря Поліщука

Варто зазначити, проєкт "Нове життя старого міста: ревіталізація пам'яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна" із загальним бюджетом 1,676 млн євро, з яких 1,034 млн євро отримає місто Луцьк, передбачає реставрацію башти Чорторийських, підвалів та частини фасаду монастиря єзуїтів в Луцьку, Готичної вежі у Любліні, а також інші заходи, спрямовані на промоцію цих архітектурних об'єктів та покращення туристичної привабливості історико-культурних пам'яток обох міст.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook