Тристороння контрактна група провела відеоконференцію. Сторонам вдалося досягнути принципових домовленостей щодо списків для взаємного звільнення утримуваних осіб, а також дати – не пізніше Великодня.

Читайте також: Атовця, якого шість років вважали зниклим безвісти, поховали у рідному селі (фото)

Під час переговорів керівник ОПУ Андрій Єрмак наголосив, що першочергові зусилля доцільно спрямувати саме на вирішення безпекових і гуманітарних питань, мовиться на сайті президента.

Андрій Єрмак підкреслив важливість повного, всеосяжного та безстрокового дотримання режиму припинення вогню на сталій основі.

Незважаючи на режим припинення вогню, окупанти досі продовжують обстрілювати позиції ООС. Від початку 2020 року на Донбасі уже загинули 43 військових.

Сторони також домовилися щодо списків для взаємного звільнення утримуваних осіб, а також дати – не пізніше Великодня.

Раніше проросійські бойовики на Донбасі запропонували список українців, яких можуть звільнити у межах обміну. Втім українська влада одразу не погодилася на умови окупантів.

Читайте також: "Вставляють в уретру дріт від шампанського": ексбранець "ДНР" розповів про пекельні тортури

Крім того, на засіданні ТКГ обговорили питання гуманітарного розмінування територій. Сторони мають надати ОБСЄ список таких об'єктів для розмінування та гарантувати безпеку на всіх ділянках.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook