Сьогодні, 27 листопада відбулося перше засідання новообраних депутатів Луцької міської ради VIII скликання. Але, у зв’язку із запровадженими карантинними обмеженнями перше засідання відбулося у Палаці культури міста Луцька, а не у сесійній залі міськради, як це було завжди. Додамо, що засідання відбулося із дотриманням усіх епідеміологічних заходів. Зокрема, усім тим, хто приходив на сесію вимірювали температуру, ті, хто забув захисну маску міг взяти її на вході, а гостей у залі садили через одне крісло.

Читайте також: Відбулась перша сесія новообраної Волинської обласної ради: як це було (фоторепортаж)

На урочисту частину першої сесії Луцької міської ради прибули члени Луцької міської територіальної виборчої комісії Луцького району Волинської області, священнослужителі усіх релігійних конфесій міста, голова Волинської обласної ради Недопад Григорій Вікторович, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Чуліпа Ігор Дмитрович, консул Генерального консульства республіки Польща у місті Луцьку пані Тереза Хрущ, правоохоронці, судді, секретар міської ради VII скликання, депутат Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, ректори Волинського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету та інші.

Насамперед усі присутні в залі звершили спільну молитву та отримали благословення від очільників усіх церковних конфесій міста.

"Місто Луцьк – це велике древнє місто з великою історією. Вам сьогодні випадає унікальна можливість протягом вашої каденції – готувати місто до великої події – 600-ліття з’їзду монархів у місті. Перша столиця Євросоюзу – місто Луцьк чекає від вас плідної роботи, тому на вас сьогодні лягає велика відповідальність і надії громади про те, що місто стане не просто ошатним, а зміниться відношення до самого міста. Сьогодні Луцьк збільшився у своїх кордонах. Я вважаю, що сьогодні місто має бути територіально в радіусі 25 кілометрів. Мене не влаштовує поділ, який склався на сьогодні, тому бажаю вам переглянути його кордони в рамках інтересів громади.

Бажаю щоб ми усвідомлювали усю відповідальність того, чому нас сюди покликали.

Благословляю вас на збереження наших традицій. Турбуючись про людей, сьогодні треба усвідомлювати, що ми працюємо на майбутнє і, власне, є тими слугами, яким народ довірив керувати містом", – звернувся до новообраних депутатів та міського голови Митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Після благословення священнослужителів усі присутні в залі разом із Державним академічним Волинським хором виконали спільну молитву "Боже великий, єдиний, нам Україну храни". 

Після того відкрила першу сесію Луцької міської ради VIII скликання голова Луцької територіальної виборчої комісії Луцького району Волинської області Марія Парфенюк, яка нагадала про увесь перебіг місцевих виборів та зазначила, що до Луцької міської ради на цю каденцію зайде 42 депутати.

"Як голова Луцької територіальної виборчої комісії стверджую, що місцеві вибори відбулися відповідно до Конституції України, на основі загального, вільного і прямого виборчого права, без суттєвих порушень.

Із цього моменту починаються повноваження депутатів Луцької міської ради VIII скликання. 6 політичних сил, які ви представляєте повинні стати однією рушійною силою для розвитку громади", – наголосила Марія Парфенюк та вручила 42 посвідчення та нагрудних знаки новообраним депутатам.

Після вручення усіх посвідчень депутатів, Марія Парфенюк вручила посвідчення Луцького міського голови та відповідний нагрудний знак переможцю виборів мера Поліщуку Ігорю Ігоровичу, якого усі стоячи привітали гучними оплесками.

Далі новообраний міський голова склав присягу посадової особи місцевого самоврядування.

"Я, Поліщук Ігор Ігорович, усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю, що буду вірно служити громаді та народові України, неухильно дотримуватися Конституції України та законів України, сприяти втіленню їх у життя, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, сумлінно виконувати свої посадові обов’язки", – виголосив Ігор Поліщук та додав:

"Бажаю кожному новообраному депутату та собі, аби ми працювали так, щоб кожен голос, який був відданий за нас, був гарною інвестицією в успішне та процвітаюче майбутнє нашої громади.

Читайте також: У Волиньраді створено 10 постійних комісій: хто їх очолив (фото)

Бажаю мудрості та виваженості у прийнятті правильних рішень для нашої громади. Хочу побажати сміливості для прийняття непростих рішень, а вони обов’язково будуть. Хочу, аби кожен із нас пам’ятав, що несе велику відповідальність перед людьми та перед Господом.

5 років каденції пройде дуже швидко. Тож я хочу, аби нам запам’ятався результат і ті добрі справи, які ми зробили. Переконаний, що, об’єднавши зусилля навколо вирішення проблем нашого міста та громад, розвитку, реалізації важливих, стратегічних проєктів та планів, завдяки системній та сумлінній праці ми зможемо зробити нашу громаду успішною та процвітаючою", – зазначив Ігор Поліщук.

Вітальну листівку меру Луцька Ігорю Поліщуку надіслав і голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

За сумлінну працю, активну громадянську позицію та вагомий внесок у соціально-економічний розвиток міста почесну грамоту міського голови було вручено заступнику голови Волинської обласної ради, колишньому виконувачу повноважень Луцького міського головиГригорію Пустовіту.

На цій щемливій ноті мер міста Луцька Ігор Поліщук подякував усім, хто зумів прийти на перше засідання та оголосив перерву в роботі першої сесії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook