В обласній раді виникла дискусія з приводу двох кандидатур на посаду тимчасового директора Іваничівської спеціальної ЗОШ-інтернату на час до обрання нового директора.

Читайте також: У Луцьку ринку "Шанс" не поновили оренду ділянок

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 30 серпня, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Депутати розглянули питання щодо директора Іваничівської спеціальної ЗОШ-інтернату. Оскільки у чинного директора Людмили Лазаренко закінчився термін дії контракту, її повинні звільнити з посади та призначити тимчасово виконувача обов’язків директора на час до обрання нового керівника закладу. Пропонували, аби ці обов’язки виконувала Людмила Лазаренко. Однак член комісії Юрій Поліщук запропонував, аби тимчасово виконувала обов’язки директора Ніна Шумська, яка раніше була керуючою справами Іваничівської РДА.

Своєю чергою, заступник директора з виховної роботи Руслан Голодюк стверджував, що немає кращої кандидатури на посаду, ніж Людмила Лазаренко, тому що завдяки їй вся система закладу працює як годинник.

Інтернат специфічний, там перебувають діти з легкою розумовою відсталістю, тож на посаді керівника повинен працювати дефектолог, а чинна директор є дефектологом, а також фахівцем в господарських питаннях та бухгалтерії. Окрім того, мовляв, специфіка роботи полягає у тому, що значна частина вихованців – роми, і Людмилі Лазаренко вдавалося давати з їхніми батьками, які в нетверезому стані цілими групами заходили до її кабінету, щоб влаштувати "розбірки", а за кілька хвилин виходили щасливими. Отже, вона психолог, який вміє працювати як з дітьми, так і з батьками.

Читайте також: Як директор волинського "Проліску" дозволила організувати бізнес на комунальному майні санаторію

Заклади такого типу як цей інтернат є порятунком для дітей, чиї батьки зловживають алкоголем та перебувають на соціальному дні.

Особисто директор закладу зауважила, що свого часу мала необережність взяти на роботу Ніну Шумську, а та влаштовувала побиття, після чого плакала та навколішках просила їй пробачити. Вона назвала Ніну Шумську людиною з психологічними проблемами. Зі слів Людмили Лазаренко, у колективі зараз нормальний психологічний клімат і якщо на посаду призначать Ніну Шумську, працівники вийдуть протестувати на вулицю, тому що її усі знають.

Серед членів комісії кандидатура Ніни Шумської не здобула більшості голосів, тож остаточне рішення увалюватимуть під час пленарного засідання сесії облради.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter