Губернатор області Олександр Савченко, заявив, що оголошує війну партії УКРОП. Намісник президента в області переконаний, що саме представники цієї політичної сили організували підпал сільськогосподарської техніки, яка належить родині голови Підгайцівської ОТГ. Такої версії притримується і сам голова Юрій Семенюк. Хоча конкретних доказів ні один, ні другий не мають.

Читайте також: Підпал у Підгайцях: помста УКРОПу чи приборкання норовливого голови

Близько одинадцятої години ранку до приміщення Волинської обласної державної адміністрації сходяться всі силовики. На нараду до губернатора поспішає очільник Служби безпеки області Юрій Фелонюк. Тут і головний поліцейський області Петро Шпига і очільник Волинської прокуратури Віктор Швидкий. Таке враження, що в області збираються оголосити воєнний стан. Савченко навіть перервав свою відпустку. Весь цей підряд силовиків губернатор викликав через те, що в ночі невідомі підпалили сільськогосподарську техніку, що належить голові Підгайцівської ОТГ Юрію Семенюку. Його на виборах підтримувала президентська партія. До кабінету де проходила нарада журналістів не пускали посилаючись на те, що це закрите засідання.

Читайте також: "Пролікуйте свою голову": як волиняни відреагували на "оголошення війни" губернатором Савченком

На своїй сторінці у фейсбук Олександр Савченко назвав підпал сільськогосподарської техніки голови ОТГ продовженням серії підпалів та нападів на волинських активістів. Та зазначив, що буде звертатися до Президента, аби той прислав силовиків з центрального апарату для відновлення правопорядку в області. 

Не чекаючи будь-яких результатів розслідування підпалу, Олександр Савченко заявив, що підпал організувала партія УКРОП. Хоча як сам він зазначив доказів він не має.

На запитання журналістів про те, чому силовиків не скликали коли в центрі міста, на Набережній була стрілянина і загинули люди каже, що його там не було.

"Я вам нічого не скажу. Поливайте мене брудом далі. Ви некоректне видання. Чи як Вас назвати? Каналом? Спілкуйтеся з Ігорем Петровичом. Я Вам нічого не скажу, тому що маю право. Голова ОТГ підтримується президентською партією і він своїм прикладом переконав 10 "укропівців" перейти в це і за це його спалили. Доказів у мене нема. Це одна із самих реальних версій. У мене є звинувачення, коли побили мого заступника П'ятигорця у мене є докази коли. Стрілянина на Набережній? Мене там не було", – так поспілкувався зі ЗМІ голова ОДА Савченко.

Результати ранкової наради з керівниками всіх силових відомств губернатор коментує неохоче. Та зазначає, що до президента він таки звернувся і наслідки будуть. Каже, що відтепер область заживе по-іншому.

В УКРОПІ вже заявили про те, що подавтимуть до суду через безпідставні звинувачення губернатора області.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter