Обшуки в Головному управлінні Національної поліції Волинської області відбулись в рамках провадження щодо розтрати коштів транспортним управлінням. Слідчі підозрюють, що кошти, виділені на ремонт автомобілів проводили через липові фірми, а роботи не виконували.

Читайте також: Знищений дах та перекриття: у Луцьку загорівся сервісний центр МВС

"Дійсно сьогодні проводились слідчі дії, до яких, зауважу, були також залучені і співробітники Головного управління Національної поліції у Волинській області, а саме слідчі ГУ НП", – зазначив керівник сектора комунікацій Волинської поліції Віктор Гомоль у коментарі "Під прицілом".

Посадові особи Волинської поліції разом із спільниками створили фіктивну станцію технічного обслуговування та через тендери відмивали бюджетні кошти. Збитки оцінюються майже в 3 мільйони гривень, повідомляє прес-служба Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Зазначається, що керівництво Головного управління Національної поліції України у Волинській області запідозрило у неправомірних діях, пов'язаних з фінансовими оборудками, окремих посадовців структурних підозрілів главку. Спільно з працівниками Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції було проведено перевірку, в результаті якої факти знайшли своє підтвердження.

Встановлено, що діючі посадові особи кількох підрозділів ГУНП, у змові з колишніми посадовцями та одним підприємцем, створили фіктивну станцію технічного обслуговування автомобілів. Посадовці входили до складу тендерного комітету ГУНП, що дало їм можливість підробити документи від імені власника "кишенькового" СТО щодо виконання усіх робіт при виконанні публічних закупівель.

Коли бюджетні кошти надходили на рахунок підприємця, виконувались лише часткові роботи, а по бухгалтерським документам списувалися значні суми за виконання затратних ремонтних робіт чи закупівлю необхідних запчастин.

Таким чином, за час цих проведених держзакупівель від імені ГУНП, аферисти незаконно збагатилися майже на 3 мільйони гривень бюджетних коштів.

Читайте також: Лучанин "придбав" у шахраїв паливних талонів на 15 тисяч гривень

На теперішній час тривають подальші слідчі дії. Встановлюються усі причетні до махінацій особи, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності. У разі доведення вини учасникам змови загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter