Управління Внутрішньої Безпеки Національної поліції України проводить обшуки у Волинському ГУ НП за підозрою у причетності посадових осіб до розкрадання бюджетних коштів, пов'язаних з нарахуванням заробітної плати, соціальних та інших виплат працівниками відомства.

Читайте також: Знищений дах та перекриття: у Луцьку загорівся сервісний центр МВС

Про це "Під прицілом" стало відомо з власних джерел.

"Дійсно сьогодні проводились слідчі дії, до яких, зауважу, були також залучені і співробітники Головного управління Національної поліції у Волинській області, а саме слідчі ГУ НП", – зазначив керівник сектора комунікацій Волинської поліції Віктор Гомоль у коментарі "Під прицілом".

Обшуки в Головному управлінні Національної поліції Волинської області відбулись в рамках провадження щодо розтрати коштів транспортним управлінням. Слідчі підозрюють, що кошти, виділені на ремонт автомобілів проводили через липові фірми, а роботи не виконували, повідомляє ІА Волинські новини з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

За версією слідства, працівники транспортного відділу, відділу забезпечення апарату у змові з колегами привласнювали кошти, виділені на ремонт поліцейських автомобілів та їх сервісне обслуговування. Зокрема, йдеться і про нові Isuzu D-max. Гроші, виділені на заміну покришок, масла, сервісне обслуговування та ремонт списували, а роботи проводили в не повному обсязі, або ж не проводили взагалі.

Попередня сума коштів, яка "пройшла" через схему, за інформацією джерела – близько 5 мільйонів гривень.

Читайте також: Лучанин "придбав" у шахраїв паливних талонів на 15 тисяч гривень

Повідомляється, що фірми, які буцімто виконували ремонт, зареєстровані на підставних осіб, а кошти, отриманні незаконним шляхом, привласнювали правоохоронці.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter