Уряд Данія заявив про зменшення темпів поришерення коронавірусу в країні.

Про це інформує видання  The Local.

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен зауважила, що вони можуть поступово та спокійно скасовувати обмеження, які були введенні для боротьби з небезпечною інфекцією.

Очільниця Уряду підмітила, що рішення про відміну коронавірусних обмежень буде прийняте, якщо ситуація залишатиметься стабільною.

Проте вона наголосила, що дотримання усіх рекомендацій та правил щодо соціальної дистанції відіграватиме надзвичайну важливу роль протягом наступних двох тижнів та Великодніх свят, тож "розслаблятися ще зарано".

Читайте також: Щеплення, яке проводиться у дитинстві, може допомогти у боротьбі з коронавірусом

В Уряді зазначили, що все ще існує небезпека відновлення зростання інфекції, що призведе до посилення заходів безпеки у країні.

Фредеріксен додала, що фахівці навели докази того, що закриття шкіл та садочків, закладів громадського харчування, культурних центрів та інших місць скупчення великої кількості людей привело до сповільнення поширення коронавірусної інфекції в Данії.

Прем’єр повідомила, що протягом минулого тижня зменшилася кількість хворих, які були госпіталізовані у порівнянні з поперднім тижнем.

Крім того, у країні не було зафіксовано вибухового зростання кількості інфікованих, як це відбувалося в інших європейських державах.

Фредеріксен припустила, що спочатку до звичного режиму роботи повернуться школи та офіси.

Читайте також: МАУ здійснили останній спецрейс з евакуації українців (відео)

Проте кордони , за її словами, будуть залишатися закритими значно довше.

Нагадаємо, що Данія – це одна з перших країн Європи, яка прийняла рішення про закриття державного кордону (13 березня).

Станом на сьогодні, там було зафіксовано 2 577 випадків зараження коронавірусом, та 77 смертей.

Нагадаємо, Уряд країни прийняв важливе рішення та продовжив дію карантину з 3 квітня до 24 квітня та ввів в Україні надзвичайну ситуацію.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook