Із настанням теплої погоди приготування шашликів набуває неабиякої популярності. Утім, жирне м'ясо, приготоване на відкритому вогні, можна вживати без шкоди для здоров'я коли-не-коли.

Читайте також: Викликають здуття і втамовують апетит: топ-3 міфи про фрукти, в які ми віримо

 Про це розповів онколог Микола Анкусько в коментарі УНН.

Він пояснив, що на постійній основі шашлик є небезпечним для організму. Велика кількість небезпечного формальдегіду може призвести до розвитку новоутворення в стравоході і шлунку.

«Таке м'ясо має вживатися як «делікатес», не на постійній основі. Коптильні речовини можуть провокувати онкологію, це канцерогени. Адже не тільки дим − це канцероген, але і термічно оброблені жири, які затримують в собі ті самі канцерогени», − роз'яснив медик. 

Онколог радить готувати шашлик просто неба і обрати із м'яса птицю або або рибу, наприклад, курку чи судак, відповідно. За його словами, такий виріб буде менш небезпечним.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook