Останній місяць літа накриється магнітними бурями. Незважаючи на їхню велику кількість, вони будуть не дуже потужними. Ймовірно, що метеочутливі люди їх відчують.

Читайте також: Вихідні у серпні: скільки відпочиватимуть українці в останній місяць літа

Дослідники цього явища назвали нові дати метеоударів. Актуальний прогноз магнітних бур склали в лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, пише 24 канал.

Актуальний прогноз на серпень

Магнітні бурі почалися вже в перші дні серпня. Цей метеоудар могли відчувати з 1 по 3 серпня.

Середня по силі магнітна буря прогнозується 10 серпня. У цей день у метеочутливих людей, ймовірно, можуть бути проблеми з артеріальним тиском.

Слабкі магнітні бурі очікуються 13 і 14 серпня. В кінці місяця відбудуться сильніші метеоудари. Вони очікуються 21 і 22 серпня

Завершиться період магнітних бур 29 серпня

Як магнітні бурі впливають на здоров’я:

Не усі люди є метеозалежними, втім іноді люди скаржаться, що їх погане самопочуття збігається із прогнозом магнітних бур.

Читайте також: В Україну йде антициклон − погода готує багато "сюрпризів"

Метеозалежність та метеочутливість – що це?

Метеозалежність – це зміна стану здоров'я, яка відбувається під впливом природних факторів: температури, вологості повітря чи атмосферного тиску. Втім, варто відрізняти метеозалежність від метеочутливості – це здатність реагувати на зміни погоди зміною через самопочуття.

Відтак, такі люди можуть відчувати такі симптоми:

  • Головний біль.

  • Дратівливість, перепади настрою.

  • Сонливість.

  • Зниження працездатності чи загальна слабкість.

  • Підвищення артеріального тиску.

  • Біль у суглобах.

Чи дійсно є вплив магнітних бур на здоров'я людей

Втім, варто розуміти, що такий вплив не доведений ні медиками, ні вченими. Тому, якщо ви часто почуваєте себе знесиленими чи відчуваєте біль – зверніться до свого сімейного лікаря, проведіть обстеження організму та пройдіть курс лікування. Не варто звинувачувати у своєму поганому самопочутті погоду чи магнітні бурі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook