Політик, бізнесмен, колишній нардеп та соратник олігарха Ріната Ахметова Борис Колесніков (на фото, – ред.) створює нову політичну силу. Він заявляє, що до неї увійдуть представники різних регіонів, у тому числі й з Волині.

Читайте також: Хто вони - наші обранці? Великі амбіції та гучні скандали. ЧАСТИНА ТРЕТЯ

Власні джерела ІА «Волинські новини» повідомляють, що одним із найімовірніших кандидатів на керівника місцевого осередку є ексочільник Волинського осередку Партії регіонів Олександр Башкаленко.

Чутки про те, що Ахметов і його оточення готуються до організації нової політсили під умовною назвою «Партія регіонів 2.0» ходили давно. Проте у березні і Рінат Ахметов, і Борис Колесніков ці чутки заперечили.

«Ця інформація не відповідає дійсності. Новинського (ще один імовірний хедлайнер політсили – ред.) в цьому році я взагалі не бачив. Мене, крім хокею, бізнесу і доброчинності, поки що більше нічого не цікавить», – цитує «Страна» Колеснікова.

Але згодом Борис Колесніков це спростування спростував і заявив, що готує новий політичний проєкт.

«Я справді займаюся створенням нового політичного проєкту. Він матиме назву «Україна – наш дім». Його основна ідея – зібрати найкращих людей з усіх сфер: промислового та аграрного сектору, сфери інформаційних технологій, медицини, освіти, соціальної сфери, малого та середнього бізнесу. Ідея створити таку партію у мене виникла давно, бо останнім часом в українській політиці гостро відчувається дефіцит професійних селфмейд-людей і політична сила, над якою я працюю, готова їх запропонувати», – повідомив він.

За його словами, презентація цієї політичної сили відбудеться протягом наступних 30 днів (тобто наприкінці травня – на початку червня), і вона не буде партією одного регіону.

«У нас є спеціалісти і зі Львова, і з Ужгорода, і з Луцька, і з Вінниці, і з Одеси, і з Харкова, і з Дніпра. З «Опозиційного блоку» у партії поки що немає нікого, а з «Партії регіонів» – кілька людей. Конкретні прізвища ви зможете дізнатись на з’їзді», – зауважив Колесніков.

Читайте також: Башкаленко назвав обшуки політичними репресіями

Хто ж увійде до нової партії, він так і не назвав. Але оскільки Луцьк вже озвучений як один з місцевих центрів партійних осередків, зрозуміло, що робота тут певний час уже триває. Джерела повідомляють, що партійний осередок, найімовірніше, очолить колишній керівник волинських регіоналів Олександр Башкаленко.

Сам він в телефонній розмові з журналістом видання цю інформацію не підтвердив, але й не спростував. Натомість намагався перевести розмову на особисте, мовляв, вступ у будь-яку політсилу – справа особиста, а він зараз є звичайним громадянином, а не публічною особою.

«А ви до всіх телефонуєте і це питаєте? Чи як? Це обов’язково я повинен дати відповідь? Я звідки знаю звідки у вас така інформація? Ви й самі дайте відповідь: достовірна вона чи ні. Я звідки знаю? Чому ви не розказуєте про свої плани на завтра, найближчий місяць, пів року? Яка політика? Це є особисте. Я ж не є державним службовцем... Просто пересічний громадянин. А ви телефонуєте і питаєте. Де тут політика?» – завершив розмову Олександр Башкаленко.

Нагадаємо, Олександр Башкаленко – колишній депутат Волинської обласної ради, працював заступником голови Волинської ОДА, а з 5 лютого 2014 р. по 2 березня 2014 р. був головою Волинської облдержадміністрації. У лютому 2014 року під час подій Майдану його прикували кайданками до сцени. До 2015 року він був головою Волинської обласної організації Партії регіонів. Згодом - головою обласного осередку «Опозиційного блоку». Нині – підприємець.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook