Спікер Ради повідомив, що згідно із законом, не може скликати позачергове засідання парламенту на прохання президента Володимира Зеленського.

Читайте також: Стало відомо, хто замінить Парубія на посаді глави ВР

Про це спікер Верховної Ради Андрій Парубій написав на сторінці у Facebook.

17 липня президент Володимир Зеленський звернувся до Парубія з проханням скликати позачергове пленарне засідання парламенту для розгляду законопроектів щодо роботи Антикорупційного суду, щодо конфіскації незаконних активів і щодо розмитнення "євроблях".

Однак, спікер Верховної Ради Андрій Парубій забракував прохання президента.  Як зазначив Парубій, скликання такого засідання не передбачено Законом. 

"Президент України Зеленський звернувся до мене з проханням про скликання позачергового засідання Верховної Ради України. Однак скликання такого засідання не передбачено Законом, адже Регламент Верховної Ради України передбачає можливість скликання позачергового пленарного засідання у невідкладних випадках у період МІЖ пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради України.

Читайте також: Парубій не зміг скласти список нардепів коаліції, щоб довести її існування Конституційному суду

Оскільки останнє пленарне засідання 10 сесії Верховної Ради України VIII скликання, відповідно до календарного плану, відбулося 12 липня, у мене є єдина передбачена законодавством можливість – скликати на вимогу Президента України позачергову сесію Верховної Ради України.

Звернувся до Президента з проханням привести свій лист до Верховної Ради у відповідність до вимог Закону", – написав Парубій у дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook