Аналітики японської компанії Fomalhaut Techno Solutions підрахували, у скільки Apple обходиться збірка кожного примірника iPhone 12 і iPhone 12 Pro. 

Читайте також: Скільки в Україні треба працювати, щоб купити новенький iPhone 12 Pro: дослідження

Про це повідомляє Технофан.

У результатах дослідницької компанії від 25 листопада йдеться, що собівартість iPhone 12 становить 373 долара, а в США цей смартфон продається мінімум за 799 доларів. Найдорожчий компонент – OLED-екран (70 доларів), за ним слід процесор A12 Bionic (40 доларів), далі накопичувач Samsung (19,2 долара), оперативна пам’ять SK Hynix (12,8 долара) і модулі камери Sony (8 доларів).

Збірка iPhone 12 Pro обходиться трохи дорожче – 406 доларів при тому, що цей пристрій продається в США за 999 доларів і вище в залежності від обсягу постійної пам’яті. Різниця у витратах на виробництво цих моделей всього 33 долари, при цьому в роздробі вони відрізняються один від одного вже на 200 доларів.

Найбільший дохід Apple отримує від модифікацій з збільшеними накопичувачами, так як обсяг пам’яті незначно впливає на собівартість, але дозволяє компанії отримувати додатково по кілька сотень доларів з кожного пристрою.

Читайте також: "Нова пошта" вирішила убезпечити клієнтів: у чому суть нововведення

Варто розуміти, що аналітики не стали враховувати вартість розробки пристроїв, витрати на логістику, маркетинг, гарантійне обслуговування і безліч інших аспектів, які теж закладаються в собівартість.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook