Переведення годинників на літній час 2021 в Україні відбудеться в останню неділю березня. Цього року воно припадає на ніч з 27 на 28 число. Стрілки годинника повернуть на одну годину вперед о 3:00.

Читайте також: На дорогах Луцька ліквідують ями

В останню неділю жовтня 2020 відбулося переведення годинників на одну годину назад. Тоді Україна перейшла на зимовий час, пише "RivneMedia".

Медики вважають перехід на літній час шкідливим для організму. Оскільки людині потрібно прокидатися на годину раніше, то в перші дні вона відчуватиме стрес. 

Рекомендовано починати заздалегідь змінювати режим сну. Можна почати за 2 тижні та через кожні 2 дні вставати на 10 хвилин раніше. Тоді організм більш м'яко адаптується до такого переходу.

Також лікарі рекомендують більше гуляти на повітрі, щоб у мозок надходило більше кисню. Це допоможе активізувати роботу мозку, навіть якщо ви заздалегідь не змінювали режим сну.

Крім того, рекомендується не переїдати на ніч, вживати вітаміни, зменшити фізичні навантаження в перші два тижні після переходу на зимовий час і уникати стресів.

Читайте також: Асфальт зійшов разом зі снігом: у райцентрі на Волині дорога зустрічає водіїв півметровими ямами (фото)

До слова, цього року Україна вперше за тривалий час може відмовитися від ідеї з переведенням годинників на літній та зимовий час. Перший віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук зареєстрував законопроект "Про обчислення часу в Україні" (реєстр. № 4201). Комітет з питань економічного розвитку рекомендував Верховній Раді України прийняти його за основу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook