На залізничному вокзалі у Тернополі викрили групу поліцейських, які систематично відбирали в людей гроші, золоті прикраси, мобільні телефони, погрожуючи притягненням до відповідальності.

Читайте також: У Луцьку масово звільняються патрульні

Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

"Інформація щодо неодноразових випадків вчинення злочинів співробітниками поліції на залізничному вокзалі Тернополя була одержана працівниками Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. Йшлося про систематичні факти вимагання грошей з пасажирів за непритягнення їх до адміністративної чи кримінальної відповідальності та привласнення особистих речей громадян", − йдеться у повідомленні.

За даними слідства, викритими зловмисниками виявилися співробітники відділу кримінальної поліції та відділу превенції Тернопільського ВП, віком від 27-37 років.

Як з’ясувалося, "перевертні у погонах", виявивши на пероні чи у вокзалі осіб напідпитку, за розпиттям алкоголю, за курінням у невстановленому місці, у стані наркосп’яніння чи без документів, відводили їх до відділку поліції і, погрожуючи тією чи іншою статтею адміністративного чи кримінального кодексу, змушували "відкупитися" − брали не лише гроші, а й мобільні телефони, ювелірні вироби чи інші цінні речі.

"Оперативники внутрішньої безпеки НПУ спільно з УСБУ, під процесуальним керівництвом прокуратури Тернопільської області, задокументували 5 фактів грабежів, які вчинили викриті співробітники поліції", − додали у відомстві.

Читайте також: Нічні пригоди поліції: як луцькі патрульні порушують ПДР

Під час санкціонованих судом обшуків були вилучені набої різного калібру, сигнальні ракетниці, мобільні телефони, які належать потерпілим пасажирам, портмоне з документами потерпілого, невирішені адміністративні та кримінальні матеріали, 1,1 тис. доларів США та 28 тисяч гривень. 

Наразі за цими фактами прокуратура розпочала кримінальні провадження, які об’єднані в єдине, 5 фігурантам вже оголошено про підозру. До суду подано клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне поліцейським загрожує від 4 до 6 років позбавлення волі.

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter