У Кельтському морі під час шторму український моряк отримав смертельну травму. Про це повідомляється на сторінці благодійної організації "Фонд допомоги морякам "Ассоль" у Facebook.

Читайте також: Звільнених з полону моряків РФ може оголосити у розшук

"Суховантаж ALMA (IMO: 9231676, прапор – Мальта) зв'язався з MRCC Corsen, Франція, і запросив медичну допомогу 57-річному українському моряку, що перебував у критичному стані. Травма була отримана в результаті шторму о 21.10 UTC 22 листопада в Кельтському морі, приблизно в 150 нм на захід від Бреста", – йдеться у повідомленні. Про це пише ТСН.

Як зазначається, на борт корабля було доправлено вертольотом команду медпрацівників, які о 01:40 UTC 23 листопада констатували смерть моряка.

"Судно перервало рейс із Великобританії на Кубу і попрямувало до Бреста", – додали в організації.

Читайте також: Двох українців вдалось врятувати з судна зниклого в Атлантиці

Наразі точна причина смерті моряка невідома, попередньо припускають, що трагедія могла статися через удар хвилі, або моряк міг упасти чи його вдарило важким предметом.

"Випадки, коли моряки виявляються на палубі в несприятливих погодних умовах, зустрічаються не так уже й рідко. Фахівці UK P & I Club зазначили, що моряки взагалі не повинні виходити на палубу під час несприятливих погодних умов, якщо від цього прямо не залежить безпека судна і екіпажу. У разі, якщо це можливо, робота повинна бути відкладена доти, коли погода покращиться, або до наступного заходу в порт. Моряки, які вирушають на палубу, повинні вдягнути рятувальні жилети, які підходять для виконання запропонованих дій, страхувальний пояс і всі необхідні засоби індивідуального захисту. Недотримання всіх цих вимог може призвести до серйозних травм і загибелі членів екіпажів", – резюмували в фонді. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook