8 серпня о 12:40 до Служби порятунку "101" Івано-Франківська надійшло повідомлення про те, що під час сходження на гору Говерла по "зеленому маршруту" лучанин потребував меддопомоги. Про це інформує місцеве управління ДСНС.

Читайте також: У річці на Волині втопився чоловік

У районі Малої Говерли один із туристів 1972 року народження, який входив до групи 25 чоловік з міста Луцьк, відчув погане самопочуття. Чоловік потребував допомоги у транспортуванні до підніжжя гори.

О 12:50 для проведення аварійно-рятувальних робіт направлено рятувальників Ворохтянського пошуково-рятувального відділення, пост Заросляк (4 чоловік).

Було повідомлено медичних працівників. О 13:45 рятувальники прибули до потерпілого, стан задовільний. О 15:20  здійснено його супровід до спортивної бази "Заросляк".

Читайте також: На Волині за добу горіло два автомобіля

Впродовж дня до рятувальників Ворохтянського ПРВ, пост Заросляк надійшло ще 5 звернень від туристів щодо надання допомоги при сходженні з гори Говерла, у зв’язку погіршенням стану здоров’я та поганим самопочуттям. Через те, що звернення від людей надходили одночасно, рятувальники розділились на дві робочі групи по 2 чоловік.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook