І знову обшуки у селі Струмівка – на вулиці Рівненській, де знаходиться сервісний центр МВС, а також підприємство "West Auto Hub", яке і обшукували працівники Генеральної прокуратури України.

Читайте також: Волиняни організували наркобізнес через інтернет (Фото)

Про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

У селі Струмівка Луцького району, де знаходиться сервісний центр МВС і ряд підприємств, серед яких і "West Auto Hub", близько 9 години ранку проводились слідчі дії – незаконні слідчі дії, так стверджує член виконкому Луцької міської ради Ігор Муковоз

"Невідомі особи проникли на територію, почали проведення незаконних слідчих дій. Власниками цього підприємства була викликана слідчо-оперативна група і було з’ясовано, що це – працівники генеральної прокуратури, які по одній і тій самій справі вже другий чи третій раз проводять обшуки.

Я став учасником тих подій, мав отримати послуги в сервісному центрі – робота сервісного центру була заблокована, але ніяких незаконних дій щодо сервісного центру", − розповів член виконкому Луцької міської ради Ігор Муковоз.

Працівники генеральної прокуратури у липні цього року вже навідувалися з обшуками на підприємство "West Auto Hub" − щодо ніби-то незаконної митної схеми.

Справа тягнеться ще з 2017 року, проте цього разу не обійшлося без потерпілих.

"Як нам сказали, справи пов’язані з митницями, з власниками даної території. Як стало відомо з спілкування з охороною – тілесні ушкодження отримав охоронець і по тій самій справі, порушеній з 2017 року, генеральна прокуратура, приїхавши автобусом, привізши сюди масу людей, проводить слідчі дії за ухвалою Печерського суду.

Тілесні ушкодження отримав охоронець даного підприємства, йому ці невідомі особи не представились, він сказав, що на території діє пропускний режим і потрібно діяти в рамках закону, на що було відреаговано агресивними діями і розпочались нанесення тілесних ушкоджень", − розповів Муковоз.

Проводились слідчі дії вже по факту "слідчих дій" генпрокуратури і робота підприємств була заблокована – потрапити всередину не могли ні працівники, ні клієнти. Окремі люди чекали з самого ранку, годинами.

Читайте також: Псевдополіцейські, яких затримали на Волині, готували розбійний напад на підприємця

Разом з тим, в Сервісному центрі МВС повідомили, що незручності, викликані візитом силовиків, не стануть на заваді в роботі.

"Сервісний центр МВС функціонує, сьогодні ми працюватимемо до останнього клієнта, поки не обслужимо всіх відвідувачів", − повідомила речниця Анастасія Онищук.

Як повідомив Ігор Муковоз, за станом на 14:20 слідчі дії та обшук призупинили, адже правоохоронці "не знають що робити та шукати".

"Зараз вони пішли на обід. Всі документи, які вказані в ухвалі, можна отримати на запит слідчого у встановлений законом термін без будь-яких проблем. Для чого було потрібно привозити два десятки силовиків з Києва – мені невідомо", – прокоментував він.

Потерпілого внаслідок ранкових несподіваних обшуків охоронця доставили до Луцької міської клінічної лікарні.

"Сьогодні був доставлений чоловік років 40, з села Струмівка, якого побили – була короткочасна втрата свідомості, до нас був доставлений в стабільному стані, був оглянутий нейрохірургом, зроблено томографію головного мозку. Була запропонована госпіталізація від якої він відмовився – і хворий був відпущений в стабільному стані додому", − прокоментували лікарі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter