Телеканали "112 Україна", NewsOne і Zik за два тижні після того, як до них були запроваджені санкції, створили нове товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) із назвою "Медіахолдинг "Новини". Засновниками нового ТОВ є 100 осіб. Про це у вівторок, 23 лютого, повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у своєму телеграм-каналі, пише ТСН.

Читайте також: Тіньова бізнес-імперія: як Порошенко сприяв Медведчуку в привласненні трубопроводу (відео)

"Заборонена "Трійка Медведчука", що називала себе "Медіахолдинг "Новини" натягнула нову маску. Створила ТОВ з такою ж назвою. Напевно, щоб РНБО та СБУ їх довго не шукали. Буквально за два тижні після блокування цих антиукраїнських пропагандистських каналів в українському ефірі", – йдеться в повідомленні.

За інформацією Ткаченка, зареєстровано це ТОВ було 18 лютого. Статутний капітал ТОВ "Медіахолдінг "Новини" складає 100 грн. Тобто, по одній гривні з кожного засновника.

"Схоже на те, що Медведчук і Ко шукають юридичні способи, аби знов запустити трансляцію кремлівської пропаганди в наш інформаційний простір. Проте, скільки нових ТОВок за 100 гривень не роби – суть не змінюється, а отже й увага з боку держави до їхньої "діяльності". Але як зі статутним капіталом у 100 грн можна фінансувати заздалегідь нерентабельне підприємство – питання риторичне", – написав Ткаченко.

Читайте також: Санкції проти Медведчука: опубліковано повний санкційний список РНБО

Як повідомлялося раніше, міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко вважає рішення про введення санкцій щодо нардепа від "Опозиційною платформи – За життя" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та низки інших осіб і компаній, "політично виправданим". 

Нагадаємо, 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, яким запроваджуються санкції щодо нардепа від "Опозиційної платформи — За життя" Тараса Козака, а також 8 компаній, до складу яких входять телеканали Newsone, "112 Україна" та ZIK. Згідно з рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року, санкції введені терміном на п'ять років.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook