Щоб не "гратись" з митним оформленням автомобілів, не обов’язково шукати лісові дороги – можна заїхати і через пункт пропуску. Головне – знайти "підприємливого" митника.

Читайте також: Першочерговим завданням нового прокурора Волині є боротьба з "євробляхами"

Для початку нагадаємо, що на діалекті "гонщиків" означає термін "по повітрю". Так називають ввезення автомобіля без його оформлення на прикордонному посту. Тобто, все виглядає так, ніби машина потрапила на територію України справді "по повітрю", чудесним чином оминувши всі загорожі та пости, пише "auto. riа".

Та говорити про існування такої схеми можна було лише по інформації від тих, хто займається пригоном автомобілів... Принаймні, до оприлюднення наступних повідомлень від Нацполіції та ДФС.

Нагадаємо, на митному пості "Угринів" Львівської митниці 21 серпня було упіймано "на гарячому" державного інспектора цього поста, за пропуск автомобілів на іноземній реєстрації без митного оформлення. Загалом того дня було задокументовано 8 фактів ввезення "євроблях", які не "засвітились" у жодній базі даних. Проте, вони залишили "фінансовий слід", який оперативники виявили у машині інспектора: 550 доларів та 12 тисяч гривень.

Читайте також: У Луцьку "євробляха" влетіла у пасажирський автобус (Відео)

Продовживши пошуки, поліцейські знайшли ще 60 тисяч гривень, 2,5 тисячі доларів США та 200 євро в автівках інших працівників зміни митного поста. Тепер вирішується питання про затримання посадовців КПП "Угринів", в чиїх авто теж був присутній "фінансовий слід", який міг з’явитись внаслідок прокручування схем "по повітрю", а може й не тільки них.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter