Депутати Волинської обласної ради присвоїли звання «Почесного громадянина Волині» Тимофеєву Юрію Васильовичу.

Читайте також: Зеленський нагородив званням «Мати-героїня» майже 150 волинянок

Відповідне рішення депутати ухвалили під час засідання сесії за поданням директора Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю Миколи Зайченка, пише ІА Волинські новини.

Юрій Тимофеєв – тренер-викладач з футболу серед спортсменів з наслідками дитячого церебрального паралічу обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю.

Народився 3 листопада 1949 року у Ковель. Після закінчення у 1966 році середньої школи № 4 розпочав трудову діяльність учнем у локомотивному депо станції Ковель Львівської залізниці. Виступав за футбольні команди «Шахтар» м. Нововолинськ, «Автомобіліст» м. Житомира та «Торпедо» м. Луцьк.

Працював на посадах директора з футболу при Волинській обласній раді ДСТ «Авангард», тренера-викладача з футболу ДЮСШ № 2 Луцького міського відділу народної освіти, Волинської обласної ДЮСШ та ДЮСШ № 4 управління освіти Луцької міської ради.

З лютого 1996 по березень 1999 року Юрій Тимофеєв працює тренером- викладачем з футболу при Центрі інвалідного спорту Волині, а з березня 1999 року був переведений на посаду тренера-викладача з футболу в обласну ДЮСШ інвалідів, де працює дотепер. У 2000 році його затверджено старшим тренером збірної команди України з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП. З його ініціативи в області створено команду з футболу серед осіб з наслідками ДЦП, яка успішно виступає на чемпіонатах України.

Читайте також: Зеленський присвоїв трьом волинянкам державні нагороди

За роки тренерської роботи він підготував велику плеяду спортсменів високої майстерності, яка гідно представляла область та Україну на літніх Паралімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи.

Юрій Тимофеєв та його вихованці брали участь у п’яти літніх Паралімпійських іграх, двох Всесвітніх іграх ДЦП, шести чемпіонатах світу та Європи з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП. Він є тренером вищої категорії, заслуженим тренером України, старшим тренером збірної команди України з футболу серед спортсменів з наслідками ДЦП. Він підготував трьох заслужених майстрів спорту України, вісім майстрів спорту України міжнародного класу. Вісім його вихованців нагороджено державними нагородами.

Юрій Тимофеєв за професійну майстерність, досягнення високих спортивних результатів, вагомий особистий внесок у розвиток паралімпійського руху та фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю нагороджений почесним званням «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» (2000 р.); орденом «За заслуги» III ступеня (2000 р); орденом «За заслуги» ІІ ступеня (2004 р.); орденом «За заслуги» І ступеня (2008 р.); орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня (2012 р.); орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook