Погода найближчим часом здивує українців – щоправда, дивуватися доведеться як приємному, так і не дуже. Поки тепло не відступає, і ще завтра можна буде потішитися у останніх теплих променях сонця, але вже найближчими вихідними ситуація почне поступово змінюватися.

Читайте також: Антициклон Friederike пануватиме в Україні: якої погоди чекати

Детальний прогноз на найближчі вихідні представила український синоптик Наталка Діденко:

"Забігаю трохи наперед і одразу хочу попередити, що в суботу довготривалий приємний диктат антициклону порушить холодний атмосферний фронт".

За словами синоптика, прохолодніше стане у суботу-неділю:

"Фронт принесе дощі на Захід та Північ України вкупі із зниженням температури повітря". Разом з тим, синоптик попередила українців про небезпеку й можливе погане самопочуття через погодні примхи:

"Зі зміною погоди можуть прийти мігрені, сонливість, загострення судинних недуг, так що не лякайтеся, а підготуйтеся".

Поки що ж, завтра, у пятницю, 13 вересня, буде сонячно, сухо й ще по-літньому тепло:

"Температура по країні – в межах +24 – +30 градусів". Найближчої доби у столиці опадів не також передбачається, як на території всієї країни:

"Вдень максимально близько +28 градусів". Також синоптик повідомила про те, що в українській столиці дощ найбільш ймовірний вночі та вранці 14 вересня:

"Знизиться температура повітря, у суботу в Києві +21 градус, у неділю +19 градусів". Завтра ж, зазначає спеціаліст,стоятиме все ще "синоптична розкіш":

Читайте також: Літо повертається: синоптик повідомила про значне потепління

"Не пропустіть цей день, він буде хорошим, не зважаючи на збіг пятниця, тринадцяте".

Також відом про те, що з 16 вересня по 22 вересня про себе нагадає осінь: денна температура знизиться до +21 … +13, вночі +8 … +15. Часом йтимуть дощі.

У третій декаді вересня, з 23 по 29 число, знову розпогодиться і можна буде насолодитися золотою осінню з денною температурою повітря від +16 до +26 і нічний – від +7 до +14. Що стосується опадів, то їх склери за все не буде.

А ось на початку жовтня вже похолодає. Вдень температура буде до +12 .. +14, ймовірні опади. Але потім знову вигляне сонце, повітря прогріється до +15 … +20, але ночі вже будуть відчутно холодними +4 … +9.

Що стосується заморозків, то столиці вони не загрожують. А ось в гірських районах України температура повітря може впасти нижче нуля. Сама холодна осінь буде у жителів Чернігівської, Сумської, Черкаської та Кіровоградської областей.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook