У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 5566, який збільшує пенсійний вік до 61 року при середній тривалості життя в Україні 66 років для чоловіків та 76 років для жінок.

Читайте також: В Україні підвищать пенсійний вік: навіщо це потрібно і кому доведеться працювати до 65 років

Лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця закликав владу займатися економікою та боротьбою з корупцією, замість того, щоб штучно підвищувати пенсійний вік, пише ІА Волинські новини.

За словами народного депутата, підвищення пенсійного віку – це крок, на який іде влада, щоб закрити дірки в бюджеті та розрахуватися з боргами перед міжнародними кредиторами. Він наголосив, що уряд повинен підготувати комплексну реформу пенсійного забезпечення українців з урахуванням реальної економічної ситуації в країні.

Депутатська група «Партія «ЗА Майбутнє» у Верховній Раді виступатиме проти ухвалення законопроєкту № 5566, який збільшує пенсійний вік до 61 року.

«Влада хоче змусити українців працювати майже до кінця віку! У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який збільшує пенсійний вік до 61 року. І це при середній тривалості життя в Україні 66 років для чоловіків і 76 років для жінок!

Підвищення пенсійного віку – це крок, на який іде влада, щоб закрити дірки в бюджеті та розрахуватися по кредитах. Однак від цього страждають прості українці.

Депутатська група «Партія «ЗА Майбутнє» у Верховній Раді виступатиме проти ухвалення цього законопроєкту. Україні потрібна комплексна стратегія пенсійної реформи, яка передбачатиме збільшення пенсій та гарантії медичного і соціального захисту. Влада повинна думати, у першу чергу, про людей – займатися економікою та боротьбою з корупцією, замість того, щоб штучно підвищувати пенсійний вік!» – заявив Ігор Палиця.

Читайте також: Пенсії суддів після всіх перерахунків виросли на 50 тисяч, а простих українців – на 1,2 тисячі гривень

Він також наголосив, що перед тим, як підвищувати пенсійний вік за прикладом Європи, спочатку необхідно запровадити в Україні європейські пенсії. Не кажучи вже про європейську тривалість життя, яка напряму залежить від якості медичних послуг, соціальних стандартів та екологічної ситуації.

Ігор Палиця зазначив, що спеціалісти з високою кваліфікацією та багатим професійним досвідом, які мають бажання і сили працювати після досягнення 60 років, мають отримувати гідну винагороду. Але такий труд має бути добровільним. І додатковий страховий стаж від перевищення віку виходу на пенсію обов’язково повинен індексуватися.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook