Партія "Європейська Солідарність" на Волині йшла на вибори під лозунгом чесності, прозорості, боротьби з олігархатом, дарма, що очільник партії – один із найбагатших українських олігархів. На місцях ситуація ще гірша: підкилимні ігри, кумівство, самоправство. Волинський обласний осередок партії ЄС – не виняток. Під стягом політсили у владу йдуть незрозумілі особистості, які ніколи не мали стосунку до політики, не мали стосунку до Волині, люди, які мають скандальну репутацію. І все це – з подачі очільниці обласного осередку Юлії Вусенко.

Читайте також: Підкилимні ігри та кумівство: до списку волинського осередку партії ЄС увійшли "випадкові" люди та родичі

Другим номером в обласну пройшов Іван Мирка. Колишній посадовець ОДА, екскерівник Волинської територіальної організації Блоку Петра Порошенка "Солідарність" свого часу відзначився тим, що після звільнення з департаменту інфраструктури у 2019 році став їздити на новій "Mazda CX-5", вартістю 700 тисяч гривень, записаній на матір.

Сьгодні ж Іван Мирка, відповідаючи на запитання, які цікавлять волинян. на телеканалі ГІТ знову відзначився ганебністю. Колишнього головного дорожника дивилися всього 1 людина. Мабуть настільки нецікавим є депутат Волинської обласної ради.

Нагадаємо, що у 2017 році водії, які щодня їхали з Луцька у напрямку Жидичина помітили активізацію будівельників "Луцькавтодор-сервісу" по роботах на велосипедній доріжці, яку в народі вже давно називали "мирчиною". Це пов’язано з тим, що ідейним натхненником проекту велосипедної доріжки, яка мала стати туристичною принадою обласного центру був директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської обласної державної адміністрації Іван Мирка. 

Відомо, що будівництво доріжки активно лобіював на той час молодий чиновник часів Революції Гідності, ставлячи амбітну мету з'єднати Луцьк з водним плесом у селі Озерце. Ідейному натхненнику Івану Мирці перший відрізок дороги вдалось збудувати ще у 2015 році. За останніх два роки ця ділянка вкрилась метровими бур’янами та травою, і очевидно що нікому немає до неї діла.

Читайте також: Керівник "Європейської Солідарності" Петра Порошенка на Волині не сплачує податки та забирає хліб у перевізників, – соцмережі

Не може похвалитись великими успіхами Іван Мирка і у сфері туризму. Дпутати облради не підтримали внесення змін до Регіональної програми розвитку туризму та рекреації в області на 2016-2020 роки. Очільник департаменту знов просив чималі кошти на сумнівні проекти. Не отримавши бажаного, Іван Мирка у Facebook пафосно оголосив про "похорони туризму" на Волині і "Курорту – Шацьк".

Недовіра депутатів пояснюється відсутністю якісних ініціатив від ображеного голови департаменту, як у сфері інфраструктури, так і в туризмі. Іван Мирка отримав шанс виправитись від очільника ОДА, але навряд його професійні навички і бажання працювати допоможуть втриматись на посаді.

Нагадаємо, під час роботи на даній посаді Іван Мирка недноразово потрапляв у скандали через ситуації з дорогами.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook