Днями в рамках музичного проєкту «Так працює пам’ять», присвяченого юному харківському патріоту Дані Дідіку, який загинув 2015 року під час мирної ходи від вибухівки, вийшла пісня Олександра Положинського «Несподівано», інформує ІА Волинські Новини.

Читайте також: На марші в Харкові стався вибух, є загиблі ОНОВЛЕНО

«Даня Дідік – юний патріот, який 22 лютого 2015 року під час ходи за єдність України у рідному Харкові отримав смертельне поранення від вибухівки, закладеної проросійськими терористами, – своїм життям і своєю загибеллю надихнув до добрих справ багатьох людей, – розповідає музикант. – Завдяки йому народився творчий проєкт «Так працює пам'ять», в якому українські артисти, музиканти, гурти присвячують Данилові свої пісні. Руслан Горовий та Ірина Кравченко з Харкова неодноразово запрошували мене долучитися до проєкту, та я все не міг. Не хотілося робити абияк, не хотілося робити нещиро – все чекав, коли з'явиться саме та пісня, визріла і виплекана, чесна, болюча, справжня».

Улітку 2020 року така пісня прийшла.

«Я тоді готувався до першого спільного концерту з трьома прекрасними талановитими дівчатами – ВалерієюМартою та Марією, – пригадує Олександр. – В тому концерті не мало бути нових пісень, ми просто робили нове аранжування моїм вже давнім пісням з репертуару «Тартака», «Був'є» та «Ол.Ів.'Є». Коли з'явилася пісня «Несподівано», я запропонував дівчатам виконати її на нашому концерті, а згодом і записати. Дівчата мене підтримали, допомогли написати музику і зробити аранжування».

Положинський додає: він добре пам'ятає, як болісно писав цю пісню.

«Я лежав, немов скручений, на білій підлозі київської квартири, в якій тоді тимчасово проживав, крізь мене проходив біль, від якого всередині щось стискалося і завмирало, наче висмоктувало, висушувало життєві сили, – написав він на своїй сторінці у фесбуці. – До мене приходили образи трохи молодших і трохи старших, але все молодих хлопців, яких я знав і які пішли з життя надто рано і надто несподівано.

І той самий біль я відчуваю щоразу, коли співаю цю пісню – на сцені чи в студії, і навіть зараз, коли я пишу ці рядки для вас, я відчуваю всередині свого тіла кілька вакуумно-болючих епіцентрів. Я дякую всім, хто надихнув, хто долучився і хто підтримав створення цієї пісні.

Дякую всім, хто її слухає та поширює. Дякую Дані Дідіку та всім, хто віддав життя за мою можливість жити і творити в Незалежній Україні».

Читайте також: Відомий співак з Луцька відмовився від державної нагороди Зеленського (відео)

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook