Під час переговорів у Парижі щодо повернення Україні контролю над кордоном у помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова здали нерви.

Читайте також: Зеленський і Путін домовилися про обмін полоненими та "зайшли в штики" щодо кордону

Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Представники Кремля поводили себе емоційно та не компетентно, кажуть у відомстві.

"У Суркова здали нерви, він там папери кинув на стіл і кричав: "ми так не домовлялися". Вони запропонували розводити і далі війська.

Куди розводити? В Мар'їнці? Де кожен метр политий кров'ю. І відведення означає здачу наших позицій на кілометри. Чи в Широкіно, де ми стали так, щоб Маріуполь убезпечити? Це нісенітниця.

Ми чітко дали зрозуміти, гуманітарні коридори – добре, бо людям треба дати можливість їздити без черг. У Луганській області немає жодного коридору, де може проїхати машина",− сказав Аваков.

Читайте також: У Зеленського зробили першу заяву про зустріч з Путіним в "нормандському форматі"

"Ми не збираємось бути домініоном Росії, на першому місці – українські інтереси. А далі, ми готові з повагою ставитись до всіх", − додав міністр.

"Наша позиція дуже проста – спочатку безпека, повернення військовополонених, а потім вибори і все інше. Компроміс може бути – ми не за місяць візьмемо кордон, а за два дні. У нас є 480 кілометрів кордону захопленого Росією і ми будемо потихеньку, щодня повертати контроль над ним", − сказав Аваков.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook