30 квітня у місті Волочиськ Хмельницької області попрощалися з Романом Володимировичем Гуляком, 1990 року народження, старшим сержантом, військовослужбовцем 14 окремої механізованої бригади, який підірвався 27 квітня близько 12.30 в районі населених пунктів Оріхове і Новотошківське Сєверодонецького району Луганської області.

Читайте також: На Волині попрощалися із загиблим на Донбасі воїном (фото)

Про це йдеться в матеріалі видання Суспільне, повідомляє Цензор.НЕТ.

За словами командира підрозділу мінометної батареї військової частини, де служив Роман Гуляк, у травні у військового мав закінчуватися контракт проходження військової служби. Прощалися з молодшим сержантом на міській центральній площі.

Командир підрозділу мінометної батареї військової частини А 1008 Михайло розповідає, Роман був головним сержантом, командиром мінометної батареї. «Він проходив службу в нашому підрозділі від початку підписання контракту майже три роки, 7 травня цього року мав звільнятися. Але не дослужив тиждень до закінчення трьохрічного контракту», – каже чоловік.

Заступник Волочиського міського голови Володимир Сергійчук особисто знав Романа. Говорить, його донька навчалася з ним у школі в одному класі. Розповідає, місцева влада допомогла в організації поховання військового.

«У таких випадках ми забезпечуємо за рахунок міської ради повністю процес поховання, а також ми виділяємо 10 тисяч гривень, на ті потреби, які потрібно для сім’ї, щоб зробили поховання. Далі будемо долучатися до встановлення пам’ятника, і всіх решти питань. У разі якщо сім’я буде звертатися будемо допомагати», – каже міський голова.

Директор Волочиського НВК, де навчався Роман, Володимир Ревуцький каже, знав загиблого з дитинства.

Читайте також: На Донбасі від влучання ракети загинув волинянин

«Роман - наш випускник 2007 року, в перший клас він також пішов до нашого навчального закладу. В нього мама в нас працювала, бабуся в нас працювала, ми його знаємо змалечку. Він навчався в нас в школі в класі правового профілю, він гарно танцював, займався спортом, був активним», – розповідає Володимир Ревуцький.

«Після школи він навчався в коледжі Хмельницькому, а потім працював на машинобудівному заводі. А вже з 2015 року він в зоні АТО. 8 травня мав повернутися додому, в нього завершувався контракт, їх відвели вже з першої лінії, і мама вже готувалася до приїзду сина», – каже Володимир.

Роман Гуляк не планував служити у лавах Збройних сил України після школи, додає Володимир Ревуцький.

«Я не думаю, що із самого початку він налаштовувався бути військовим, але події 2014 року його підштовхнули», – говорить Володимир Ревуцький.

З близьких у Романа Гуляка залишилися мама, батько та бабуся.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook