В Україні рівень бідності серед громадян, які працюють, торік склав 42,4%. Саме стільки українців не змогли забезпечити гідне життя собі та своїй родині. 

Про це йдеться на сайті Ради, пише ТСН.

Читайте також: Ігор Палиця розповів, як вдвічі підняти мінімальну пенсію

Зі слів завідувачки сектору досліджень рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАН Людмили Черенько, цьогоріч поліпшення ситуації не очікується. А тому, як наголосив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, уряд розглядає боротьбу з бідністю як основне завдання.

"За результатами першого півріччя 2020 року рівень бідності за абсолютним критерієм (витрати, нижчі від фактичного прожиткового мінімуму) серед працюючого населення становить 42,4%. Тобто така частка працюючого населення не могла забезпечити гідне життя собі та своїй родині", – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українцям виплати видаватимуть за новими правилами

Очільниця комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова пояснила, що для подолання бідністю уряд запровадив відповідну Стратегію, яка спрямована на збільшення доходів громадян, на доступність для населення соціальних послуг та інфраструктури. А також на мінімізацію бідності найбільш вразливих верств населення. 

"Важливим кроком у цьому процесі стане монетизація субсидій, збільшення розміру допомоги для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім того, актуальними залишаються доступ до медичних послуг сільського населення, забезпечення засобами реабілітації людей з інвалідністю та інші", – пояснила Третьякова.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook