Велика частина українців з тих, хто визначився, хотіли б бачити засновника об'єднання "Опозиційна платформа – За життя" Юрія Бойка в кріслі прем'єр-міністра України. Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Читайте також: Лише 4 партії проходять до Верховної Ради: свіжі результати соцопитувань

Опитування проходило з 26 травня по 7 червня, в ньому брав участь 2021 респондент. Виявилося, що більшість українців не змогли відповісти на питання, кого б вони хотіли бачити главою уряду після президентських виборів (36%).

Читайте також: Парламентські вибори – 2019: хто увійшов до списків провідних політичних партій України

З тих, хто визначився, більшість – 12,9% респондентів – віддали б перевагу Юрію Бойку. 11,3% опитаних хочуть бачити прем'єром лідера партії "Всеукраїнське Об'єднання "Батьківщина" Юлію Тимошенко, 8,1% – лідера партії "Сила і Честь" Ігоря Смешка, 7,7% – чинного прем'єра Володимира Гройсмана, 4% – екс-міністра оборони Анатолія Гриценка, 2,6% – екс-президента Петра Порошенка або мера Львова Андрія Садового, 2,2% – екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

Відзначимо, що минулого місяця в українців були ті самі фаворити на роль очільника уряду: Тимошенко, Бойко і Смешко. Натмість рейтинг чинного прем'єра Гройсмана суттєво впав з позначки 8,8%. Більше 1% втратив у рейтингу і Порошенко.

Нагадаємо, ЦВК затвердила план дострокових парламентських виборів. Вони відбудуться 21 липня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook