Служба безпеки України 21 вересня затримала посадовців Укрзалізниці. Їх підозрюють в організації корупційної схеми під час контейнерних перевезень. Через фірму-прокладку вони розікрали понад 4 мільйони гривень.

Читайте також: Призначено нового голову "Укрзалізниці"

Операцію провели спільно зі слідчими Офісу великих платників податків ДФС під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора. Про це інформує пресцентр СБУ.

Як працювала схема посадовців Укрзалізниці

  • Чиновники штучно створили для однієї із філій Укрзалізниці завідомо невигідні умови для курсування регулярних контейнерних потягів. Це призвело до необхідності залучити приватні компанії для пошуку клієнтів.

  • Згодом такі послуги почала надавати підконтрольна організаторам фірма-прокладка, яка фактично монополізувала цей сегмент ринку.

  • Співробітники СБУ в межах розпочатого кримінальної справи задокументували виведення у тінь через рахунки фіктивних фірм понад 4 мільйони гривень. Гроші були привласнені організаторами та учасниками схеми.

Читайте також: В Україні буде діяти єдиний смарт-квиток на громадський транспорт (відео)

Під час обшуків у Києві та Одесі в службових приміщеннях Укрзалізниці та офісі компанії-прокладки правоохоронці виявили оригінали печаток компаній з ознаками фіктивності, чорнову бухгалтерію, фінансово-господарську документацію та матеріали листування фігурантів.

Також вилучено понад 1,2 мільйона гривень, на які судом накладено арешт. Чиновники Укрзалізниці сховали частину "виручки" в холодильник разом з доказами корупційної схеми.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook