На Волині посадовця ОДА викрили у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Читайте також: Повідомили ім'я опера-хабарника Волинського управління Нацполіції

Під процесуальним керівництвом прокуратури області за оперативного супроводження УСБУ в області слідчими Слідчого управління ГУНП в області задокументовано вимагання та одержання неправомірної вигоди в сумі 6500 гривень головним спеціалістом одного із управлінь Волинської обласної державної адміністрації, повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Сьогодні, 10 грудня, в Луцьку правоохоронці під час одержання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 1,5 тис грн затримали посадовця управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації. Напередодні вони також задокументували факт одержання чиновником першої частини неправомірної вигоди – 5 тис грн.

У таку суму посадовець оцінив своє сприяння суб'єкту господарювання в одержанні дозвільних документів у межах компетенції.

Тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення працівнику ОДА про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 368 КК України), обрання йому запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Читайте також: Прикордонник Луцького загону "погорів" на хабарі

Зауважимо, що за вчинення такого злочину санкцією ч.3 ст. 368 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook