Рішення про посилення карантину в Україні і введення варіанту "вихідного дня", щоб стримати поширення епідемії коронавірусу, українська влада ухвалить найближчими днями.

Читайте також: У районі на Волині посилюють карантин: закривають кафе, ресторани та ТРЦ

Про це розповіло джерело в уряді, пише Обозреватель.

За його словами, з п'ятниці до понеділка закриють усі розважальні заклади, ресторани та кафи, бізнес до такого заходу поставився з розумінням.

"Посиленню карантину бути, ми чекали виборів. Розважальні заклади, ресторани і кафе можуть закрити з п'ятниці до понеділка. Рішення фіналізують у найближчі дні. Бізнес поставився з розумінням. Без цього вихідні прожити можна", – зазначило джерело.

За його словами, якщо ж ці заходи не допоможуть – посилення карантину триватиме далі. Завдання – будь-яким способом скоротити кількість інфікованих.

"Такими темпами, як зараз, до ситуації, коли потрібно вибирати, кого рятувати, залишилося 4-5 тижнів. Коли лікарні перестануть приймати, реакція суспільства буде набагато гіршою", – підсумувало джерело.

Читайте також: В Україні з наступного тижня значно посилять карантин, – ЗМІ

Нагадаємо, що в Україні надалі продовжується зростання захворюваності. За останню добу зафіксовано черговий рекорд – 9 524 випадки і 199 смертей. Запровадження комендантської години поки не розглядається, тому що для цього потрібно ввести надзвичайний стан. Таке рішення вводиться за рішенням РНБО указом президента і Верховною Радою.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook