В Австралії вперше у світі офіційно зафіксований факт порятунку безпілотнимлітальним апаратом потопаючих. Біля узбережжя штату Новий Південний Уельс двоє серфінгістів потрапили в біду - їх почало відносити від берега, і дрон доставив їм рятувальний пліт.

Читайте також: Будівельники врятували 9-річну дівчинку від педофіла на Житомирщині

Як відомо, дрони, розроблені для порятунку людей, існують вже декілька років. Але це перший офіційно зафіксований випадок успішного застосування БПЛА при рятуванні на воді. Даний факт був засвідчений австралійської береговою охороною, передає Znaj.ua.

Уточнюється, що два серфера 16 і 17 років не змогли впоратися з триметровими хвилями - їх почало відносити в океан. Їх знайомий, який залишився на березі, звернувся до рятувальників, після чого на допомогу до серферам вилетів дрон Little Ripper і скинув їм капсулу з самонадувающимся рятувальним плотом.

За словами оператора, який управляв безпілотником, від запуску апарата до моменту скидання капсули минуло трохи більше хвилини, що значно швидше, ніж з традиційними засобами порятунку - зазвичай рятувальники витрачають на це не менше шести хвилин.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter