27 липня у селищі Ратне вирувала негода та навколишніх територіальних громадах вирувала негода. Буревій повиривав з корінням дерева, позривав дахи з будинків.

Читайте також: Негода на Волині залишила 10 населених пунктів без світла

Про це Суспільному розповів Ратнівський селищний голова Віталій Бірук.

Як розповів Віталій Бірук негода розпочалася о восьмій вечора та вирувала всього близько 15 хвилин. Прийшла зі сторони Забродівської територіальної громади, де також, з його слів, наробила лиха.

«За попередніми підрахунками, – каже голова громади, – вітер повиривав десятки дерев, розкрив дахи будинків, вулиці залишилися без світла».

Зокрема, найбільше дерев повиривало у цетральному парку, на вулиці Богдана Хмельницького та на території вулиці Нової. «Частково знесло дах у дошкільному навчальному закладі та на будівлі комунгоспу. Позривало шифер з багатоквартирних будинків селища», – розповів Віталій Бірук.

Читайте також: Повалені дерева і пожежі, спричинені блискавкою: на Волині ліквідують наслідки негоди

«27 липня ввечері, зібралась місцева комісія ТЕБ та НС», – каже Віталій Бірук.

З його слів, до 22:00 частково рятувальники порозчищали дороги від повалених дерев. 28 липня спеціалісти працюють над відновленням електроенергії у селищі.

Зі слів прес-секретарки ПрАТ «Волиньобленерго» Інни Ройко, станом на десяту годину ранку 28 липня негода на Волині знеструмила 9 населених пунктів у колишніх Маневицькому та Ратнівському районах.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook