Дерево, яке під час сильного вітру зі зливою вранці 17 серпня впало на припаркований автомобіль в районі вулиці Домни Гордіюк, мало гниле коріння, проте візуально помітити це було неможливо.

Читайте також: На Волині негода наробила лиха (фото)

Про це Суспільному Волині повідомив начальник відділу житлово-комунального господарства міськради Іван Козак.

«Дерево стояло здорове, і ніяких ознак, що воно втратило свою цінність, не було», – зазначив комунальник.

Зі слів комунальника, у місті 17 серпня впало кілька дерев. Підтоплень під час негоди працівники ЖКГ не виявили, адже напередодні чистили зливові решітки, – додав Іван Козак.

Окрім автівки, дерево також пошкодило електролінії вуличного освітлення, каже робітник КП «Луцьксвітло» Микола Калько. Каже: на електропостачання до житлових будівель це не вплинуло.

 

 

 

Комунальники ліквідовували наслідки негоди та підраховували збитки. Зі слів Івана Козака, сума збитків може бути понад 50 тисяч гривень.

Звалене дерево прибрали з проїжджої частини. Власник пошкодженого авто Микола розповів, що ніхто з людей не травмувався. Попередньо чоловік звертався у страхову компанію та на гарячу лінію міської ради, аби з'ясувати можливість компенсації грошей за розбиту автівку.

Як повідомив Суспільному адвокат Олег Огородник, потрібно довести, що дерево впало через неналежний догляд балансоутримувачем.

«Шквал вітру, який вважають непереборною силою є від 15 м/с до 25 м/с. Якщо був шквал вітру від 15 і більше, то шансів на компенсацію не буде», – зазначив адвокат.

Черговий синоптик Волинського центру з гідрометеорології Василь Климюк розповів, що 17 серпня в Луцьку був порив вітру 16 м/с. «До кінця тижня збережеться нестійка погода – в день 20-25 градусів і прогнозується місцями невеликі короткочасні дощі, подекуди з грозою», – додав синоптик.

 Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook