До депутата Луцької міської ради Алли Жупанюк звернулися жителі Княгининівського старостату з приводу інформації про плани запустити у селі Брище піч, яка утилізуватиме тваринні залишки. Про це депутатка повідомила під час засідання позачергової другої сесії Луцької міської ради.

Читайте також: Повідомили, скільки коштує стерилізація кота чи собаки у КП "Ласка"

"Вчора був ефект підірваної бомби від інформації про те, що на сміттєзвалищі у селі Брище мають розмістити сміттєспалювальну піч по утилізацію решток тварин. Сьогодні вранці люди написали колективне звернення з інформацією про зростання у жителів округу онкозахворювань з астматичним компонентом та легеневих хвороб. І до того ж на території Брища планують розміщення такої печі", – інформувала присутніх депутатка.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що уже відбулася зустріч з мешканцями Княгининівської громади, які проживають у безпосередній близькості від полігону.

"Підприємство мало ідею встановити сміттєспалювальну піч і утилізовувати рештки тварин. Однак дане підприємство не має необхідних документів, зокрема, оцінки екологічного впливу. Тому, дана ідея була відкинула нами, й така піч не буде встановлюватися на сміттєспалювальному полігоні", – зазначив Ігор Поліщук.

Читайте також: На Волині волонтери з ветеринаром стерилізують безпритульних тварин

Нагадаємо, що 21 грудня під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження Луцької міськради депутати розмовляли про встановлення у Брищі печі для спалювання відходів та решток мертвих тварин КП "Ласка".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook