З 3 серпня згідно рішенням Державної комісії ТЕБ та НС, дошкільні заклади у Луцьку мали б бути зачинені.

Читайте також: Як на Волині проходить вступна кампанія в умовах карантину

Станом на 3 серпня ДНЗ працюють у звичному режимі, розповіла "Суспільному" начальниця міського управління освіти Зіновія Лещенко.

Зі слів Зіновії Лещенко, міське управління освіти у прийнятті рішення, щодо роботи дитсадків у "червоній" зоні, керувалося вказівками Луцькради, а не Державної комісії ТЕБ та НС.

"З 42-ох луцьких садочків нині працює 41 заклад", – розповіла начальниця управління освіти міської ради Зіновія Лещенко.

Сьогодні у садочках 2 712 дітей. Жодна дитина не захворіла. З її слів, закритий лише садочок у Прилуцькому Старостинському окрузі.

До закладу дошкільної освіти №10 сьогодні батьки привели 127 дітей, каже завідувачка Валентина Костюк. Додає, заклад відкрили 3 червня. О 8.30 вхідні ворота закривають на замки, аби сторонні не заходили на територію закладу.

"У груповому приміщенні заховані іграшки. Ще перед відкриттям – забрані килими, щоб добре оброблялася підлога. Столи розставлені по всій групі", – розповідає директорка садочка.

На території дитсадка № 10 на двох входах роблять температурний скринінг. Медсестра закладу Олена Слебік каже: мають 15 безконтактних термоментів.

Читайте також: "Карантинний" Луцьк: скільки маршруток виїхали на маршрути

Температуру вимірюють не лише дітям, а й вихователям тричі на день. Вищої за 36,7 ні в кого з відвідувачів дошкільного закладу не було, – розповідає жінка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook