Згідно з оперативною інформаціє станом на 10.00 годину 11 квітня у Волинькій області зареєстровано 52 лабораторно підтверджених методом ПЛР випадків COVID-19, в тому числі два летальних. Про це повідомляє управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Читайте також: COVID-19 продовжує поширюватися Україною: кількість загиблих збільшилася

Після лікування одужало двоє перших захворілих, що підтверджено двома негативними результатами дослідження ПЛР. 

За попередню добу зареєстровано 11 нових випадків у містах Луцьк, Нововолинськ, Ковельський та Горохівський райони.

Загалом за весь період спостереження коронавірусна хвороба виявлена у:
місто Луцьк – 17 випадків, (у тому числі 4 за останню добу); у тому числі 1 летальний;

Старовижівський район – 11 випадків, в т.ч. 1 летальний;

Луцький район – 4 випадки,

Володимир-Волинський район – 4 випадки;

Горохівський район – 5 випадки (в т.ч. 1 за останню добу);

Рожищенський район – 2 випадки;

Ківерцівський район – 1 випадок;

Ковельський район – 5 випадків (в т.ч. 4 за останню добу) в т.ч. 4 в м.Ковель;

м. Нововолинськ – 3 випадки (в т.ч. 2 за останню добу).

Читайте також: Двоє хворих на коронавірус волинян знаходяться на штучній вентиляції легень

За добу надійшло 27 повідомлення про підозру на COVID-19.

По області методом ПЛР на виявлення вірусу COVID-19 всього обстежено 664 особи. Із них вірусологічною лабораторією обласного лабораторного центру обстежено – 347 осіб.

Нагадаємо, що першою коронавірус на Волині виявили у 7-річної дівчинки з Гірки Полонки, тоді – у директорки Луцької міської клінічної лікарні.

Після смерті лаболаторні дослідження виявили коронавірус у померлого від серцевого нападу лікаря-гінеколога Волинської обласної клінічної лікарні.

Згодом COVID-19 виявили у семи медиків з відділення реанімації Луцької міської клінічної лікарні. За неофіціною інформацією, одна з інфікованих – з міста Ківерці.

Відомо, до того ж, що у двох пацієнток Луцької міської клінічної лікарні, які були туди госпіталізовані з пневмонією, результати аналізів у суботу, 4 квітня, підтвердили інфікування COVID-19. Їх перевели до Волинської обласної інфекційної лікарні.

У суботу, 4 квітня, стало відомо також про те, що лікар і медична сестра Волинського обласного патологоанатомічного бюро, які робили розтин хворого на коронавірус волинського лікаря-гінеколога, отримали позитивні результати тесту на COVID-19

У понеділок, 7 квітня, стало відомо про ще два нові випадки захворювання. Хворіє дворічна дитина з мамою. Це наймолодший хворий випадок в області. Діагноз хлопчика вже підтверджено лабораторно. Проживає з мамою у Володимирі-Волинському.

8 квітня у Нововолинську зафіксували перший хворий на коронавірусПацієнт перебуває у НЦМЛ, підключений до апарату штучної вентиляції легень. Стан важкий. Також, температура є і в родині хворого.

9 квітня у місті Ковель коронавірус підтвердили у медпрацівника методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР). Створені епідеміологічні бригади для заключної дезінфекції у вогнищах інфекції з метою локалізації та недопущення розповсюдження.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook