Міністр оборони Андрій Таран і головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повинні терміново прибути в зону проведення операції Об’єднаних сил для встановлення всіх обставин загибелі трьох українських військовослужбовців 5-ої БТГр 59-ої ОМПБр на підконтрольній Україні території Донбасу в районі Новолуганського.

Читайте також: На Донбаcі загинули троє військових – підірвались на вибухівці

Відповідне доручення дав президент України Володимир Зеленський і чекає на доповідь щодо розслідування у понеділок, 15 лютого.

На місці трагедії за дорученням глави держави вже перебуває заступник керівника Офісу президента Роман Машовець.

Нагадаємо, у неділю, 14 лютого, близько 14:00 під час переміщення в районі Новолуганського задля перевірки несення служби та зміни військовослужбовців на вогневих позиціях внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрої підірвалися й загинули троє військових:

капітан Олександр Войтенко (1984 року народження);

старший солдат В'ячеслав Олексієнко (1987 року народження);

старший солдат Дмитро Мироненко (1994 року народження).

Читайте також: Доба на Донбасі: бойовики обстріляли українські позиції з гранатометів

"Ми бережемо життя наших солдатів, на дипломатичному рівні через складні переговори домовляємося про встановлення режиму припинення вогню – і потім читаємо про загибель наших військових від мін на контрольованій нами території.

Потрібне негайне розслідування. Щоб подібні трагедії не повторювалися в майбутньому. Чекаю їхньої доповіді щодо обставин одразу після мого повернення вже завтра в "Борисполі", – сказав президент.

Зеленський висловив співчуття рідним і близьким загиблих бійців. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook