Купити вакцину від коронавірусу, зокрема Pfizer, українці самостійно зможуть не раніше листопада. До цього часу всі замовлення на препарат від цієї компанії є державними.

Читайте також: Кого та як щеплюють китайською вакциною CoronaVac на Волині

Про це заявив керівник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі одного з українських телеканалів, – пише ТСН.

Арахамія попередив, що нині активізувалися шахраї, які розповідають про постачання вакцини і пропонують її купити. Але далі виявляється, що зловмисники просять передоплату за так званий препарат і зникають.

«Це багато в чому надута схема. Зовсім нещодавно приїжджали бізнесмени, просили: дайте нам дозвіл на британську AstraZeneca, яку ми завеземо і будемо продавати людям, які готові заплатити. Будь ласка, привозьте, за 48 годин отримаєте документи. Вони кажуть «дякую», їдуть, повертаються через тиждень, кажуть, що це була афера, немає жодної AstraZeneca», – розповів також Арахамія.

Читайте також: Розповіли, кому не можна вакцинуватися AstraZeneca

Нардеп пояснив, що найближчим часом вакцина не з'явиться в Україні у вільному продажу, бо всі найбільші виробники вакцин завантажені на рік вперед.

«Pfizer офіційно заявив: якщо ви почуєте про будь-яке комерційне постачання до листопада цього року, то це фейк. Всі замовлення до листопада – державні замовлення», – заявив він. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook