У зв’язку із прийняттям постанови Кабміну "Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу" ДКП "Луцьктепло" знизить нарахування за опалення та гарячу воду за березень 2020 року на 29%.

Читайте також: У Луцьку "Волиньобленерго", "Луцькводоканал" та "Луцьктепло" працюватимуть дистанційно

Для споживачів "Луцьктепла" нарахування за спожиту у березні 2020 року теплову енергію та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання буде здійснено за діючими тарифами з застосуванням понижуючого коригуючого коефіцієнта для врахування зміни ціни природного газу, про це повідомили на сайті міськради.

Так, ціна природного газу у березні 2020 року становить 3396 грн/тис. куб. м без ПДВ, у тарифі на теплову енергію та послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання врахована ціна газу 6235,51 грн/тис. куб. м без ПДВ. Коефіцієнт перерахунку за надані послуги у березні 2020 року в складе 0,71.

Усі нарахування за березень 2020 року буде знижено на 29 %.

Читайте також: Через фінансові махінації на попереднє керівництво "Луцьктепло" відкрили кримінальну справу

Поряд з тим, відповідно до вимог вищезгаданої Постанови перерахунок здійснюється лише з врахуванням зниження ціни природного газу, але без врахування росту вартості послуг з транспортування та його розподілу, росту ціни електроенергії (з урахуванням вартості послуг з постачання, тарифів на послуги з передачі та розподілу електроенергії), екологічного податку, росту тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення та інше.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook