В Україні 1 березня відкрився запис у чергу на вакцинацію від коронавірусу. Зробити це можна кількома способами, але у перший день відкриття запису в лист очікування найбільше українців подали заявки через "Дію". Про це заявив голова МОЗ Максим Степанов під час брифінгу 2 березня, пише ТСН.

Читайте також: Зеленського вакцинували від COVID-19 у військовому госпіталі

"За неповний день в чергу до вакцинації через портал записалося 5 280 людей, через контакт-центр МОЗ – 671 особа, через портал "Дія" – 38 531 людина. Ці цифри є красномовним свідченням українців про готовність до вакцинації та їхньої довіри до системи охорони здоров'я і плану МОЗ з подолання коронавірусу. Отже, записуйтеся, будь ласка, у чергу на вакцинацію через ці механізми, ми намагалися це зробити зручним для всіх верств населення України", – сказав Максим Степанов.

Згодом у Мінцифри додали, що станом на сьогодні, 2 березня, записалися до листа очікування вже понад 45 тисяч українців. У застосунку "Дія" – 39 153, а на порталі "Дія" – 5 344 людей.

Читайте також: Стало відомо, скільки українців отримали вакцину від коронавірусу

У списку тих, хто записався через "Дію":

63% українців у віці від 21 до 39 років,

17,5% – від 40 до 49 років,

9,2% – від 50 до 59 років,

4,2% – від 60 до 69 років.

Як відомо, вакцинація від COVID-19 в Україні відбувається в 5 етапів. Записатись до списку очікування можна в такі способи: через портал чи мобільний застосунок "Дія",  чрез національний контакт-центр МОЗ. Як записатися в чергу, читайте за цим посиланням.

Наразі формується саме список очікування на вакцинацію. Коли надійде черга до вакцинації групи, до якої ви належите, надійде сповіщення і можна буде обрати конкретну дату та час щеплення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook