На Донбасі вже більше тижня діють нові правила перевезення дітей на тимчасово окуповану територію.

Читайте також: Україна без українців: до чого призведе заробітчанство

Про це у себе в Facebook пише прес-офіцер Донецького прикордонного загону Валерія Карпиленко.

Тепер громадянам до 16 років поїхати в ОРДЛО в супроводі одного з батьків чи інших уповноважених осіб можна без нотаріально завіреної згоди другого з батьків. Потрібно лише пред’явити довідку про наявність заборгованості із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці.

Того з батьків, який проживає з дитиною, законодавством надано право без отримання нотаріально засвідченої згоди другого з батьків самостійно вирішувати питання про тимчасовий виїзд дитини з вільної території на термін до 1 місяця.

Для цього потрібно на КПВВ показати завірене рішення суду або органу опіки та піклування або їх копії, у яких підтверджено місце проживання дитини з одним з батьків.

Читайте також: Лучанка поділилася враженнями від поїздки до США за програмою Work&Travel

У разі тимчасового виїзду з контрольованої території на термін до 1 місяця дитини з інвалідністю, тому з батьків, який проживає з ним і супроводжує його в поїздці, досить показати довідку про наявність заборгованості із сплати аліментів або документ, виданий комісією лікувально-профілактичного закладу.

Крім цього, у випадку зловживання правом на тимчасовий (до 1 місяця) виїзд дитини, що проживає з дитиною батько тимчасово обмежуються у праві на виїзд з дитиною на 1 рік з дня накладення адмінстягнення – крім випадку, коли є нотаріально завірений дозвіл на виїзд дитини від другого батька.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter