Очільник МОЗ Максим Степанов сказав, що в українців було достатньо часу, щоб підготуватися до локдауну та завчасно придбати необхідні речі. Про це він заявив сьогодні, 11 січня, під час брифінгу.

Читайте також: Ляшко розповів, чи продовжать локдаун в Україні

Максим Степанов заявив, що в українців був місяць, аби запастися необхідними речами до запровадження в Україні локдауну. Ще в грудні уряд оголосив, що буде працювати під час жорсткого карантину, а що ні.

"Ми заздалегідь, за місяць розповіли, показали та прийняли відповідний документ, що буде можливо в країні, а що неможливо. Наприклад, які товари будуть у вільному продажу, і можна буде спокійно їх купувати. Які магазини будуть відкриті, ті, які торгують продуктами харчування, засобами гігієни, побутової хімії, медичними виробами, лікарськими засобами, а які магазини будуть закриті", – сказав Степанов.

"Точно була можливість розрахувати, яка кількість нових шкарпеток або футболок потрібно людині на це час. Навіть якщо ви не встигли їх купити, то це спокійно можна зробити за допомогою інтернет-магазинів", – зазначив він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook